XARXA CATALONIA SACRA

D’entre els milers d’esglésies que s’alcen en tot el nostre país, n’hi ha unes dotzenes que sobresurten i ens admiren pel seu immens valor cultural. Catedrals, monestirs, grans parroquials... esglésies monumentals, històriques, autèntiques fites de l’art català de totes les èpoques. Solen ser l’ànima de les viles i ciutats que les acullen i les envolten. La seva espectacular naturalesa fa que milers de persones les visitin cada any: son els principals punts d’atracció cultural i turística del nostre territori.

L’interès de tantes persones en visitar aquests edificis fan que calgui organitzar, en cadascun d’ells, un nucli d’atesa al visitant, i unes dinàmiques que afavoreixin unes experiències significatives per a qui les visita.

En el marc de Catalonia Sacra s’ha creat la “Xarxa Catalonia Sacra”, una taula col.laborativa formada per esglésies de valor patrimonial notable, amb l’objectiu de millorar conjuntament l’atesa al visitant de cadascuna d’elles. La Xarxa vol crear dinàmiques per a incrementar els visitants de les esglésies; vol oferir unes experiències més riques per a cada visitant; vol que cada església pugui millorar la gestió interna; i vol, amb la participació de tothom, que es pugui fer visible l’immens valor del patrimoni cultural de l’Església catalana, al servei de la cultura i el turisme del país.