Itineraris

Girona ciutat

Girona és la principal ciutat de la diòcesi i la demarcació. Bressol d’una primerenca comunitat cristiana, la ciutat compta amb alguns dels edificis religiosos i obres d’art sacre més rellevants del país, que s’agrupen al Barri Vell formant un magnífic conjunt historicoartístic.
Tot passejant pels carrers i carrerons del nucli antic de Girona es poden descobrir indrets plens d’història i visitar edificis cultuals i relacionats amb l’art del sagrat com la imponent catedral de Santa Maria i la basílica de Sant Feliu o el magnífic Museu d’Art de la ciutat, per descobrir la seva història, les nombroses obres d’art que custodien al seu interior i fins i tot la seva impressionant arquitectura.
Però més enllà d’aquest complex colossal que formen aquests tres elements, la visió de la Girona sacra es pot contemplar a través de la visita a altres edificis com l’església del convent de Sant Daniel, situada en un entorn natural privilegiat, l’església de Sant Martí Sacosta o altres esglésies més modernes com la del Mercadal. Recorrent aquest itinerari, doncs, la ciutat revela molts dels elements que la caracteritzen, tant els seus edificis religiosos com l’entorn on estan situats.


Allotjaments i restaurants relacionats