Itineraris

Les altres Seus

La ciutat de Lleida no es coneix del tot si no s’han visitat elements tant importants del seu patrimoni cultural, històric i religiós com són els tres components d’aquesta ruta; les altres Seus de la ciutat.
Seguint aquest recorregut es pot visitar el que va ser la primera catedral de la ciutat, la Seu Vella. Un edifici emblemàtic de Lleida, situat també en un lloc emblemàtic, dalt del turó amb el mateix nom, al costat d’altres elements interessantíssims com la Suda o el mur fortificat, que completen un magnífic conjunt monumental que és d’obligada visita. En segon lloc, es pot fer una visita a l’Acadèmia Mariana, que si bé no es pot entendre com a Seu pròpiament dita, sí que és un element cabdal de la cultura religiosa de la ciutat i seu de la cultura mariana des de fa més de cent-cinquanta anys. I el tercer indret que ofereix aquesta ruta és l’església de Sant Joan Baptista, que és una de les primeres mostres parroquials existents a la ciutat de Lleida.
Aquest itinerari es planteja, doncs, com a mostra de les altres Seus, no enteses únicament com a seus de la Càtedra Episcopal –com va ser la Seu Vella– sinó com a elements que reflecteixen les arrels de diferents espiritualitats i devocions de la ciutat que han donat com a fruit edificis de gran rellevància que, d’altra banda, ajuden a conèixer i a entendre l’evolució històrica de Lleida.


Allotjaments i restaurants relacionats