Itineraris

L'Empordà: la pedra, el cel i la mar

La plana empordanesa, lloc d’unió suau entre la serralada pirinenca i el Mediterrani, mostra la magnífica petja del cristianisme que es va anar establint al territori fa gairebé 1000 anys. En aquest comtat d’importància cabdal en la Catalunya medieval, van tenir lloc alguns dels moviments religiosos més interessants de la història de l’Església.
La rellevància del cristianisme a l’Empordà queda testimoniada per tot un seguit d’edificis sacres que recorren aquest esplèndid paisatge i el caracteritzen. Aquest és el cas dels grans monestirs romànics com el de Santa Maria de Vilabertran o el de Sant Pere de Rodes, o el de monestirs més petits –però igualment interessants– com el de Sant Miquel de Fluvià. Però aquesta ruta també ens transportarà a les parròquies de nombrosos pobles veïns, on s’alterna la solidesa romànica, com el cas de Sant Tomàs de Fluvià, l’esplendor gòtic de la basílica de Castelló d’Empúries, i les pretensions de les grans fàbriques barroques de Santa Maria de Cadaqués, Roses o Peralada.
Aquest itinerari, per tant, és perfecte per conèixer el territori de l’Empordà a través de la descoberta dels seus edificis religiosos; a través de temples construïts entre la pedra, el cel i la mar.


Allotjaments i restaurants relacionats