Notícies

Finalitzen les obres de restauració a l'església parroquial de Sant Miquel de Cardona

24/04/2023

Aquesta església, juntament amb el castell i la col·legiata de Sant Vicenç, són eixos del patrimoni d’aquesta població del Bages.

Després de diversos mesos de treball, les obres de restauració i conservació a l'església parroquial de Sant Miquel de Cardona han finalitzat.

El projecte es va accelerar després d’uns despreniments que es van produir l’estiu de 2020 i s’ha aprofitat per actuar en altres punts i recuperar-ne l’aspecte original.

Una de les intervencions més destacades ha estat la protecció de la portalada de tramuntana, que estava molt exposada als efectes del temps i s’havia anat deteriorant. Això s'ha aconseguit protegint la coberta de la portalada per evitar que continuï deteriorant-se i afecti l'interior del monument.

Una altra intervenció important ha estat la restauració del cimbori de la capella del Santíssim, que es trobava en molt mal estat. S'ha refet la fusteria existent i substituït una de les finestres, així com restaurar la coberta ceràmica vitrificada. També s'ha consolidat un dels finestrals tapiats a la façana sud, recuperant l'entrada de llum i permetent la ventilació de la nau central.

Totes aquestes obres han estat realitzades dins del marc del programa d'actuacions de la Comissió de Patrimoni del Bisbat de Solsona i la parròquia de Sant Miquel i Sant Vicenç de Cardona, i han estat subvencionades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la parròquia de Cardona i el Bisbat de Solsona.