L’actuació ha tingut un cost de 120.000 euros aportats pel Bisbat de Tortosa i la Diputació de Castelló.
Vinaròs (Baix Maestrat) ha finalitzat la restauració de les pintures d'arquitectura fingida de les parets exteriors de l'església arxiprestal. Les pintures daten del segle XVIII i són uns frescos que van ser descoberts en 2013 amb motiu de l'exposició ‘La llum de les imatges’. El tractament que van rebre no va ser l’adequat fet que va provocar que es deterioressin. Aquest fet va portar a fer una nova intervenció que ha estat cofinançada per la Diputació de Castelló i la Diòcesi de Tortosa amb un cost de 120.000 euros.
En concret, s'ha fet la neteja i sanejament de la façana, amb la corresponent consolidació i hidrofugació de les pintures. També s’han retirat alguns elements que eren impropis de la façana. En l’actuació s'han eliminat els fongs i les humitats, a més d'aplicar un tractament especial per a garantir la preservació de les pintures i sobretot evitar que puguin tornar a aparèixer en un període d’entre 20 i 25 anys.
El dimecres 1 de març, va fer-se la Benedicció i inauguració de les pintures en un acte que va presidir l’Administrador Diocesà en Seu Vacant de la Diòcesi de Tortosa, José Luís Arín i on hi van intervenir representats de la Diputació de Castelló i de l’Ajuntament de Vinaròs. En l’acte, Arín va destacar que la restauració de l’art religiós permet mantenir viu el passat i agraïa la col·laboració de totes les administracions que han fet possible recuperar les pintures de l’església arxiprestal.
Font: Bisbat de Tortosa i Ajuntament de Vinaròs.