Notícies

L'estació d'esquí de Boí Taüll tindrà un punt d'informació sobre el romànic de la Vall

13/04/2021

És una de les iniciatives d'un conveni entre els propietaris de l'estació i l'ens gestor de les esglésies romàniques.

L'estació de Boí Taüll disposarà la temporada vinent d'un punt d'informació sobre el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí amb l'objectiu d'oferir als esportistes una activitat alternativa a l'esquí. Aquest nou punt és fruit d'un conveni entre aquesta estació, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí qui gestiona el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí.

El conveni de col·laboració també preveu crear espais de visibilitat del conjunt romànic a la pàgina web i a les xarxes socials, a més de crear espais ambientats en el romànic a la base de l'estació.

La temporada vinent també hi haurà descomptes en les entrades per visitar les esglésies amb el forfet de dia i de temporada de l'estació, així com paquets que inclouen l'entrada a les esglésies per a grups escolars de l'estació.

El conjunt romànic de la Vall de Boí està format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro. El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, entitat encarregada de la gestió del conjunt d'esglésies romàniques, és membre de la Xarxa de Catalonia Sacra.