Notícies

El pregó de Setmana Santa obre una celebració de la Setmana Setmana de Reus marcada per la pandèmia

31/03/2021

La Solemne Processó del Sant Enterrament, acte central de la Setmana Santa reusenca, s'ha hagut de suspendre per la situació sanitària.

L'advocat i diputat al Parlament, Eusebi Campdepadrós, ha estat el pregoner de les activitats de la Setmana Santa de Reus que organitza la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

El pregó, que es va fer el divendres, 26 de març, a l'església Prioral de Sant Pere de Reus, va reflectir els moments de recolliment, reflexió i pregària que lliguen la Setmana Santa amb els moments actuals de pandèmia i crisi sanitària, econòmica i social. L'advocat montblanquí va fer un recorregut personal per les "seves setmanes santes", posant en valor l'arrelament de les tradicions reusenques d'aquests dies i destacant-ne els sentiments de pertinença cultural amb qui va dir que comparteix sentiments humans i de defensa d'uns valors encarnats en el missatge cristià de pau, amor i solidaritat. Al pregó hi van participar les autoritats i diferents confraries de la ciutat.

Enguany la celebració de la Setmana Santa reusenca ha hagut de limitar els actes a causa de la Covid-19. La Reial Congregació de la Puríssima Sang, ja va comunicar fa uns dies la suspensió de la Solemne Processó del Sant Enterrament. La situació sanitària derivada de la Covid-19 "segueix marcant la nostra vida pública i torna a posar en dubte els actes de celebració de la Setmana Santa" segons explica el clavari, Josep Ramon Piñol, en una carta. La processó s'havia de celebrar el divendres 2 d'abril, Divendres Sant.

Altres actes que si que s'han pogut celebrar són la benedicció i imposició de medalles i insígnies als responsables sortints de les seccions, el Viacrucis amb la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sant, la presentació del llibre “Pregons de la Setmana Santa de Reus (1989-2019)”, de Francesc Pardo Bosch i Irene Massana o la conferència “De la Prioral a la Puríssima Sang: el camí per viure les Tres Gràcies”  de Maria del Carme Just i Masdéu.