Notícies

La parròquia de Guissona adapta la capella de Sant Isidre per mostrar el seu llegat artístic i històric

10/03/2021

L'adequació s'ha pogut fer gràcies al mecentatge de Ramon Faus Santaeulària, que fa un temps ja va impulsar la recuperació de l’espai Sant Felip Neri.

La capella de Sant Isidre de l'església parroquial de Santa Maria de Guissona (Bisbat d'Urgell) reuneix des de fa unes setmanes el llegat històric i artístic del patrimoni religiós d'aquest municipi de la Segarra. El diumenge 28 de febrer es va fer l'acte inaugural després del procés d'adequació que se n'ha realitzat.

El projecte fa un recorregut per la història de l’església, des dels primers indicis documentats fins a l’actualitat, amb plafons explicatius de diversos moments i circumstàncies històriques. Entre les obres exposades s'hi inclou una pintura del Purgatori que ha estat recuperada per a la mostra; i finalment dues peces del desaparegut Retaule de les Ànimes, obrat al taller de Joan Grau durant el segle XVII. Una d’aquestes dues peces es pot veure restaurada -en una acció duta a terme pel museu de Cervera l’any 2018- i l’altra es mostra sense intervenció, per tal d’encoratjar iniciatives que permetin la seva restauració.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un projecte més ampli que es portarà a terme entre el Museu de Guissona, la parròquia i el Bisbat d’Urgell amb la finalitat de recuperar i mantenir la totalitat del patrimoni religiós del municipi.

L'adequació de la capella s’ha dut a terme gràcies al suport econòmic de Ramon Faus Santaeulària, que ha volgut fer un homenatge també al seu pare. El mateix benefactor va impulsar la recuperació de l’espai Sant Felip Neri l’any 2011.

 

 

  Bisbat d'Urgell