Notícies

Visites temàtiques a les esglésies de la Vall de Boí

01/03/2021

Coincidint amb el 20è aniversari de la declaració com a Patrimoni Mundial de les esglésies de Vall de Boí, el Centre Romànic de la Vall de Boí organitza tres activitats perquè els veïns i veïnes del territori coneguin quelcom més d'aquestes joies patrimonials.

Els dimecres, 3, 10 i 17 de març, s'han programat unes visites especials que volen ajudar a desfer els estereotips de l'edat mitjana i parlar de l'esplendor artístic dels segles XI i XII d'aquesta zona pirenaica.

Les sessions són temàtiques. Les tres visites començaran a les 10 del matí i és obligatòria la inscripció prèvia. Per tal de respectar els protocols sanitaris, les visites guiades es faran a l'exterior. Al final de cada sessió, els participants podran fer la visita a l'interior de cada església per lliure.

El romànic i els Senyors d'Erill (Places exhaurides)
Dimecres 3 de març de 2021
Lloc: ésglésia de Santa Eulàlia d'Erill la Vall
Introducció a l'edat mitjana i com es veu aquest període de la història. Es parlarà de l'art romànic i de com amb els Senyors d'Erill van arribar a la Vall de Boí. A través de l'església de Santa Eulàlia d'Erill la Vall es podrà conèixer les característiques i la singularitat local.

L'activitat constructiva d'una església al segle XII XII
Dimecres 10 de març de 2021
Lloc: església de Sant Joan de Boí
En aquesta segona sessió es veurà la relació entre l'església i el poble, i es parlarà de l'activitat constructiva medieval i els seus oficis. S'aprofitaran les pintures del bestiari de Sant Joan de Boí per veure quines tècniques pictòriques es van utilitzar i el que representen.

Els missatges de l'art romànic
Dimecres 17 de març de 2021
Lloc: església de Sant Climent de Taüll
En aquesta sessió s'aprofundirà en les funcions de l'art romànic i el seu simbolisme amb 'exemple de Sant Climent de Taüll. La visita acabarà parlant del redescobriment del conjunt romànic de la
Vall de Boí a principis del segle XX i el que comporta fins als nostres dies.

 

Reserves a info@centreromanic.com o al 973 696 715.

 

Catalunya Experience

Enllaços