Notícies

Actuació per reparar unes esquerdes aparegudes a l'absis de l'església de Santa Maria de Senan

27/01/2021

S'ha actuat per frenar aquesta obertura que es va detectar en aquesta construcció medieval de la Conca de Barberà.

Han finalitzat les obres de conservació i manteniment de l'església de Santa Maria de Senan (Conca de Barberà). Segons ha informat l'Arquebisbat de Tarragona, les obres han consistit a reparar unes esquerdes aparegudes al mur de l'absis d'aquest temple romànic. Aquesta actuació tenia com a objectiu lligar la cantonada de l'edifici amb el mur per reduir així el procés d'obertura d'aquestes esquerdes.

L'execució de la totalitat de les obres previstes s'ha pogut realitzar gràcies a les aportacions de la mateixa parròquia i de la Diputació de Tarragona.

Construïda probablement durant el segle XIII, Santa Maria de Senan està documentada des de l'any 1279. Consta d'una única nau coberta amb volta de canó apuntada. L'absis fou tallat per allargar-la. A la paret nord s'hi han afegit uns contraforts per sostenir la volta i a la de migdia s'hi van adossar unes construccions.
Està orientada a sol ixent, tal com era habitual en les esglésies medievals. En una de les remodelacions de l'església s'hi van trobar restes de l'antic absis, el qual han permès deduir que aquest semicircular.

 

Església de Santa Maria de Senan. Àngela Llop. Flickr. Creative Commons