Materials per saber-ne més

L'art i l'Església catalana al llarg de la història

Jordi Bonet i Armengol, Dr. Arquitecte

Discurs del Sr. Jordi Bonet, director i coordinador de les obres del temple de la Sagrada Família de Barcelona des de 1985 fins al 2012, a l'acte d'inauguració del projecte Catalonia Sacra el 19 de juliol de 2012 a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

El sentit del patrimoni cultural de l'Església

Joan Torra i Bitlloch, Prevere

Article de Mn Joan Torra i Bitlloch, professor de patrologia a la Facultat de Teologia de Catalunya, a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, i als Instituts Superiors de Ciències Religioses de Vic i de Barcelona, donant raó del patrimoni cultural de l'Església.

El monaquisme benedictí a Catalunya

Pare Josep de Calassanç Laplana

El Pare Josep Laplana, monjo benedictí i director del Museu de Montserrat, a principis del 2016 va penjar un seguit d’articles a la seva pàgina de la xarxa social Facebook on explicava els avatars històrics de més de 50 monestirs benedictins catalans. Va acabar la sèrie d’articles amb unes conclusions generals, que transcrivim en aquest document.

Decàrrega de documents

Què és Catalonia Sacra?

Dani Font i Montanyà

Document creat per Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, que recull de manera àmplia la naturalesa, els objecius i els àmbits de treball del projecte.

Decàrrega de documents