Església de Santa Maria Magdalena del Pont de l'Armentera

Arquebisbat de Tarragona

Plaça Església, 19

43817 El Pont de l'Armentera

Alt Camp

977 638 260 / 977 638 203

Al centre del municipi s'alça aquesta construcció del segle XVII, edificada sobre un temple anterior del segle XIV i que conserva en el seu interior un impressionant retaule barroc de 1702.

L’església de Santa Maria Magdalena del Pont de l’Armentera és un edifici ubicat al centre de la població. Està documentat des de principis del segle XIV, quan l’ermita de Santa Magdalena passa a ser església parroquial.  L’edifici que veiem en l’actualitat és el producte de la remodelació a la que es va sotmetre al segle XVII, encara que conservant tendències de la construcció medieval. Així veiem un edifici de planta rectangular, de tres naus, amb la central més ample i alta que les laterals i capçada plana; la coberta de la nau central és de volta de canó lleugerament apuntada, mentre que les cobertes laterals són de volta de creueria.

El pas de la nau central a les laterals es fa a través d’una bateria d’arcs de mig punt sostinguts per pilars. Als peus de la nau es pot veure el cor. Al cantó de l’epístola hi ha la porta d’ingrés a l’edifici, solemnitzada per un arc de mig punt marcat a través de dovelles i motllures a la línia d’imposta. Al mateix mur hi ha la presència de la torre campanar adossada a l’edifici. Aquesta és de planta quadrada, i els seus murs llisos només es veuen articulats per unes finestres de punt rodó. Dins de l’edifici es conserva el retaule Barroc del segle XVIII de talla policromada i autor desconegut. Hi havia, en origen, una imatge del Sant Crist que va ser destruït durant la Guerra Civil, i avui hi ha, al seu lloc, una reproducció.