Església de Sant Esteve de la Costa del Montseny

Bisbat de Terrassa

Carretera de les costes, 145

08469 Fogars de Montclús, la Costa del Montseny

Vallès Oriental

938 475 265

La Parròquia de Sant Esteve de la Costa del Montseny guarda encara restes de la construcció del segle XII, així com un magnífic comunidor del segle XVII. La seva ubicació privilegiada permet contemplar les magnífiques vistes de la vall.

L’església de Sant Esteve de la Costa del Montseny s’ubica al municipi de Fogars de Montclús, al Vallès Oriental. Malgrat que es documenta com a seu parroquial des del segle IX, les restes medievals actuals daten de una construcció del segle XII. Les restes romàniques es fan presents a l’edifici a la zona de la capçalera i la nau central, encara que el seu aspecte es veu molt alterat per afegitons posteriors i restauracions. Al segle XVII s’afegiren capelles laterals amb voltes ogivals, i es va començar a edificar també el campanar de planta quadrada i coberta piramidal, que té el seu accés a través de una arquació externa a l’edifici.

Al 1680 es va construir un comunidor que va dotar a l’edifici d’un aspecte molt particular. Al segle XVIII, més concretament al 1758, es va afegir la Sagristia que va provocar la destrucció parcial de un dels absis laterals del segle XII. La capçalera està mancada de decoració exterior. A l’interior, l’aspecte de l’edifici és manifesta de manera molt eclèctica, on destaca l’absis i la volta apuntada de la nau central, actualment encalada. També destaca la talla en alabastre de la Mare de Déu dels Àngels d’inicis del segle XIV, així com la pica baptismal del segle XVI.