Formació

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l’Església no és una resta del passat com podria ser qualsevol altra. És el testimoni –la majoria de vegades ben viu – d’una manera de veure la persona, la comunitat, i el sentiment de transcendència dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya.

Per comprendre aquest patrimoni calen una sèrie de coneixements específics, més enllà de les dades històriques o tècniques despullades, no sempre coneguts: per aquest motiu, hem creat el projecte de Formació Catalonia Sacra.

La formació s’adreça a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església, particularment a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial. Cada jornada, desenvolupada en un equipament patrimonial important, acull conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d’església, iconografia o guiatge, entre d’altres, a més de visites guiades al monument on es realitza la formació. No obstant la planificació bianual del programa, s’entenen també aquestes sessions com a formació continuada, de tal manera que és oberta la possibilitat d’apuntar-se a sessions soltes, en funció de l’interès i les circumstàncies personals.

Amb aquesta formació no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per a identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l’entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre’l, explicar-lo i gaudir-ne.

CURSOS ACTIUS