Agenda

Conferència davant l'obra

El retaule gòtic de la Mare de Déu dels Lliris de Bellpuig

20/11/2021

Descripció

El retaule de la Mare de Déu del Lliri de Vilanova de Bellpuig és un dels pocs retaules gòtics conservats "in situ" a tota la plana de Lleida. De fet, és l'únic que es preserva a la comarca del Pla d'Urgell. És obra d'un mestre que va treballar en un área molt concreta que comprenia la Segarra, l'Urgell, el Solsonès i la Conca de Barberà. Fins fa poc era un pintor anònim a qui es coneixia com el Mestre de Cervera, degut a un retaule que hi pintà en aquella vila, però darrerament s'ha pogut descobrir que, en realitat, el seu nom era Joan de Rúa i que residia a Montblanc. L'aparició del contracte del retaule de Sant Miquel de Verdú, avui conservat al Museu Episcopal de Vic, és la prova irrefutable que ha tornat a treure a la llum el nom d'aquest mestre, oblidat durant cinc segles.


Dia 20/11/2021

Hora 11.30 h.

Lloc Església de Sant Pere de Vilanova de Bellpuig

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Dr. Alberto Velasco

Observacions Places limitades. Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€ per persona

 

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.