Agenda

Visita guiada

El claustre de la Catedral de Tortosa

12/06/2021

Descripció

Malgrat les transformacions per les quals ha passat al llarg del temps, el claustre és la part del conjunt catedralici més antiga que actualment es conserva, juntament amb alguns àmbits de la canònica. De planta trapezoidal, sembla que les galeries nord i oest foren desmuntades en època moderna i refetes a causa de les obres de la nova Seu i de la capella de la Cinta, obrades entre els segles XVI i XVIII.

Tot i que els estudiosos fins ara no han pogut demostrar documentalment quan fou construït, sembla ser que ja existia un primer claustre a finals del segle XII i que possiblement l'actual fou obrat abans de l'any 1298. Durant l'edat mitjana, a més de servir de distribuïdor dels diferents espais de vida comunitària dels canonges (refetor, sala capitular....) també era emprat per a les reunions del consell municipal i les eleccions dels procuradors, abans de la construcció de la Casa de la Ciutat.

Als seus murs perimetrals presenten un conjunt de gairebé cinquanta làpides funeràries encastades, datades entre els segles XII i XVI, que mostren escuts heràldics, textos funeraris o figures dels difunts. Cal ressaltar la existència, prop la cantonada E-S del claustre, d'una làpida on s'hi representen els tres estaments de la ciutat: el religiós, el militar i el ciutadà i molt prop d'ella un finestral que presenta bases i fusts de columna de colors vius.


Dia 12/06/2021

Hora 11.30 h

Lloc Catedral de Santa Maria de Tortosa

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Sr. Joan Hilari Muñoz

Observacions Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

Guillem Mercadal

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.