Agenda

Visita guiada

El santuari de la Mare de Déu de Falgars

08/05/2021

Descripció

 

PLACES EXHAURIDESBisbat de Solsona

El santuari de Santa Maria de Falgars, d'origen medieval, estava vinculat originàriament al monestir de Sant Llorenç prop Bagà. Fou però al segle XVII quan, com a devoció mariana, prengué gran volada i esdevingué referent i lloc de peregrinatge, el que en motivà la construcció de l'hospederia i notables reformes a l'església. Tot plegat en el context de nova eclosió de les devocions marianes promogudes pel catolicisme com a punta de llança de la Contrareforma. Així mateix, els santuaris esdevindran importants nuclis de sociabilitat, incentivada pels aplecs i romiatges. La imatge de la Verge és una bellíssima obra gòtica d'alabastre, que representa una Mare de Déu de la Llet, una de les tipologies més humanitzades de la figura de la Verge Maria.


Dia 08/05/2021

Hora 11.30 h

Lloc Santuari de Falgars

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Dra. Maria Garganté | Sr. Xavier Solà

Observacions Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.