Agenda

Visita guiada

La Biblioteca Episcopal de Tarragona

04/06/2021

Descripció

Arquebisbat de Tarragona

La Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona va ser fundada el 1886. Creada com a biblioteca teològica per a ús exclusiu dels seminaristes, destaca principalment per la riquesa del seu fons patrimonial, construït a partir de les donacions de diversos arquebisbes i comunitats religioses de la ciutat. El patrimoni bibliogràfic anterior al segle XIX comprèn tretze manuscrits, onze volums d’una Bíblia Glossada del final se segle XIII que s’ha cregut poder identificar amb la bíblia llegada per l’arquebisbe de Tarragona Joan d’Aragó al monestir d’Scala Dei, i dos volums més d’una Bíblia Sacra de principis del XIV, també procedent d’Scala Dei, ambdues de pergamí, amb caplletres miniades, obra de diversos miniaturistes anònims de tallers francesos per a la Bíblia Glossada, i d’un artesà català sensible a l’estil lineal francogòtic per a la Bíblia Sacra, rellevat en el segon volum per un altre influenciat per la miniatura italiana, bolonyesa més específicament. El nombre d’incunables és de deu; tres-cents noranta-nou el nombre de volums del segle XV; vuit-cents seixanta-set del segle XVII; dos mil cinc-cents vuitanta-dos els del segle XVIII.


Dia 04/06/2021

Hora 18.30 h

Lloc Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Mn. Albert Viciano i Sr. Sergi Guardiola, bibliotecari

Observacions Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.