Agenda

Conferència davant l'obra

Els retaules pintats de Navata

16/10/2021

Descripció

L'església de sant Pere de Navata conserva quatre retaules dels anomenats pintats o en perspectiva, del segle XVIII. Foren descoberts després de la Guerra Civil, quan van ser destruïts els retaules esculpits que decoraven l'església.

El doctor Francesc Miralpeix, ens aproparà la importància estilística i al valor de testimoni d'una època que representen aquests retaules. Després de la Guerra de Successió, la minvada economia de moltes de les parròquies del Bisbat de Girona, frenava els projectes regeneradors que havien estat proposats pel Concili de Trento. Els retaules "low cost", com els anomena el doctor Miralpeix, foren una bona solució per acostar aquesta nova espiritualitat de Trento a la devoció dels fidels.


Dia 16/10/2021

Hora 11 h

Lloc Església de Sant Pere de Navata

Durada 90 minuts (aprox.)

Ponent Dr. Francesc Miralpeix

Observacions Activitat amb reserva prèvia

Preu 6,00€ per persona

 

 

Més informació 


reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 a 16 h)

 

Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.